loading...
 
 

Ongezellig, groot, warm en toch gezellig

China July 5th, 2008

Hier het eerste bericht vanuit het grootse Hong Kong. Het is hier 28 graden +_ van het gehalte plakkerig. Rieke en ik hebben nu al twee avonden achtereen elkaar plakkie en stikkie genoemd. Maar goed…

Aangekomen in Hong Kong kwamen we tot de verassing dat ons hotel _alles_ behalve zoals afgesproken eruit zag. Voor wie dit niet geloofd, wij hadden geen 2×2 meter kamer geboekt. Helaas doen foto’s het ff niet nu.

Verder oogt Hong Kong in eerste instantie wat ongezellig. De straten zijn niet breedt, de gebouwen zijn hoog en de mensen zijn druk. Vooral dat laatste maakt het dat wij ons een beetje ongewenst voelen. Dit alles is vooral in Central Hong Kong. In Kowloon voelt het wat gezelliger aan, maar zeker niet het terrasgehalte. We kwamen er spoedig achter dat de stad voornamelijk begint te “leven” als het nacht is, als de gehele stad verlicht is. 

Verder is het hier VET relaxt. Het is hier rustig. We zijn vandaag pas om 1 uur opgestaan (hehe) we waren namelijk gister om 8 uur aangekomen, waarna we gelijk door zijn gegaan. Om 11 uur zijn we bekaf naar bed gegaan en hadden we heel Hong Kong al gezien. Hierdoor hadden we daarna wat rust nodig…

 

 

Yvonne:
July 5th, 2008 at 19:34

Hoi Jan en Rieke,
Het is leuk om een berichtje van jullie te lezen. Ik was heel benieuwd hoe jullie die gemiste nacht zouden doorstaan. Met overactiviteit en daarna veel slaap, blijkbaar, als je de hele stad al hebt bekeken.
Uit de foto’s van Riekes site had ik de conclusie getrokken dat er nog een bed stond op jullie kamer, maar dat was blijkbaar te optimistisch. Ik hoop dat Rieke toch heeft kunnen slapen in dat kleine bed.
Jullie beider berichten geven trouwens wel een verschillend beeld van Hongkong, maar daarmee zijn ze wel een aardige aanvulling op elkaar.
Veel plezier verder en we kijken vol spanning uit naar nieuwe verhalen.

Liefs,
Yvonne

Floor:
July 6th, 2008 at 17:13

WAUW, kep nu al zin in alle verhalen die komen gaan!!!!!!!! Dit wordt een reis om nooit meer te vergeten lieve schatjes.
Geniet ervan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dikke kus Floor

Yvonne:
July 6th, 2008 at 20:08

Ik had die camera gisteren al op dat bed zien liggen…… :)

Yvonne

lieke:
July 6th, 2008 at 21:10

supercoole foto’s!!!!ziet er goed uit!!mooi die nightview zeg!Geniet ervan!!
Heb je marte nog te pakken gekregen?

x

tieske:
July 7th, 2008 at 09:47

hee stelletje kleffers,

nu dan maar alvast een berichtje heb ik dat iig al gedaan.
leuke foto’s btw en ik moet zeggen lijkt mij toch best indrukwekkend. De reis is nog jong dus nog lekker gaan genieten en wat je kamertje betreft zeer balen maar lekker dicht tegen elkaar aan liggen is nu toch wel gewoon voor jullie besteed ;)

heel veel plezier nog
x

Klaas en rachèl:
July 7th, 2008 at 22:32

Super alweer! Komt helemaal goed die vakantie!
geniet ervan en wij blijven lezen! groet en heel plezier!

Pascal en Gabby:
July 10th, 2008 at 02:44

Rieke en Jan,

so close and yet so far… Mocht de reis jullie nog door Singapore leiden dan hoor ik het wel. Geniet de komende twee weken: Cambodja, Laos en Vietnam. Allemaal geweldig. Ik ben begin September weer in Hanoi en HCMC maar ik neem aan dat jullie dan weer terug in de lage landen zijn.
Bel ons +65 96656397 indien je langs wil komen.

Pascal en gabby

Leo en Ria v.d.Nieuwendijk:
July 10th, 2008 at 10:11

Hallo Rieke en Jan
Geniet lekker allebij,van jullie mooie reis
vooral in Cambodja,inAnkorwatt met ze mooie tempels
Vergeet niet dat je daar ieder twee pasfotes moet hebben
Hier moet je zeker twee dagen voor uit trekken
Heel veel plezier samen
Wij gaan 24 jullie naar Singapore
Groeten van Leo en Ria

July 11th, 2008 at 14:59

Hela! Ziet er goed uit man! Doet mij allemaal lekker denken aan vorige jaar. Achja! veel plezier en laat je niet gek maken door die regen, ze noemen het niet voor niks het regen-seizoen :) !!! grtz

Leo en Ria v.d.Nieuwendijk:
July 11th, 2008 at 19:01

Jan en Rieke
Na regen komt zonneschijn
Gr Leo Ria

Leave a Reply