loading...
 
 

Regen… arggg regen!!

China July 9th, 2008

Bedankt voor al jullie reacties, erg leuk om te lezen! Na 4 dagen door het zonnige maar ook regenachtige Hong Kong te reizen (het regende de laatste twee dagen) hebben we besloten naar Lantau te gaan. Lantau is een eiland dicht bij Hong Kong wat zowel met de ferry als met de metro bereikbaar is. Lantau is ‘rustiger’ en heeft een reusachtige boedha bovenop zijn berg staan. Dit leek ons dus wel erg interessant. Na Lantau wilde we dan weer terug naar Hong Kong, om vanuit daar de ferry/katamaran te pakken naar Macau.

kaartje

Lantau is een verschrikkelijk mooi eiland. Het heeft veel onbereikbare gebieden en wat meer bovenop de berg (we pakte de local bus van de ene naar de andere kant van het eiland, over de heuvels heen dus :) ) kan je bij goed weer kilometers aan eilanden en stukken zee zien. Wat zeg ik, ja inderdaad, bij mooi weer. Bij ons kwam het er af en toe tussendoor kijken. Op het hoogste punt van onze rit reden we namelijk zelfs door de regenwolken heen. Overigens is een chinees busritje opzich al een spectaculair iets.

Vanuit het kant van het eiland met het vliegveld van Hong Kong gingen we dus met de bus naar de andere kant, Silvermine bay(op de kaart Mui Wo). Hier dachten we wel een hostel te vinden. Beide onze ‘backpackjes’ op met een extra tas aan drinken en dergelijke, gingen we vol goede moed opzoek naar een hostel. Eenmaal de hele baai overgelopen konden we concluderen dat we nergens in dit dorpje voor 20 euro of minder konden slapen. Het goedkoopste was 35, en het duurste 80. We pakte dus vanuit silvermine bay de bus naar de Lantau peak, waar ook de grote Boedha staat. Overigens kosten deze busritjes een euro vijftig p.p., tegenover 18 euro met de taxi.

Hierboven is een jeugdhostel te vinden. Je zou denken dat deze niet al te duur zijn, maar ik vind 17 euro per nacht toch redelijk aan de prijzige kant. Maar goed, bovenop deze berg was dit ook onze enige optie. Het was nog steeds regenachtig weer, dus de boedha was een beetje weggetrokken in de wolken. De boedha ziet er ongeveer zo uit: 

De regenachtige versie komt wel als we thuis zijn :D

Vanaf Lantau zijn we ’s ochtends weer doorgegaan met de bus naar de airport. Van daar zijn we doorgegaan met de metro naar Hong Kong, om zo door te gaan naar Macau. Hiervoor ga je overigens wel door de douane.

Macau is het portugese china. Wat natuurlijk ook niet gek is. Het is wel heel gek om dit in het echt mee te maken. De straten ogen alsof je door het zuiden van europa loopt en soms of je in maastricht bent (de body shop?!) maar er lopen overal chinezen. Het voelt soms alsof je in euro disney beland bent waar ze klein portugal gemaakt hebben :D .

Macau staat vol met casino’s (mgm grand anyone?) en daardoor lijkt het dus net een soort Las Vegas (overigens ben ik hier nog nooit geweest :) ). Daarnaast hebben ze ook van alle landen (ja echt waar) allerlei dingen nagemaakt :) ) Erg leuk allemaal maar vooral leuk om door te wandelen.

Dit was het voor nu, tot de volgende keer!

mini-DSCF0236.jpgmini-DSCF0253.jpgmini-DSCF0258.jpgmini-DSCF0272.jpgmini-DSCF0274.jpg
mini-DSCF0284.jpgmini-DSCF0293.jpgmini-DSCF0294.jpgmini-DSCF0296.jpgmini-DSCF0310.jpg
mini-DSCF0312.jpg

July 11th, 2008 at 14:57

Jo kerel! ziet er strak uit, have fun daar. Ik had je pa nog gesproken hij zei veel regen en dat het warm was. Het laatste lijkt mij logisch ;) en regen tja regenseizoen komt goed man ! cheerz!

tieske:
July 13th, 2008 at 16:35

hee gozer,

na je nog gesproken te hebben op msn nu dan nog even een berichtje! ik moet zo werken dus ga er even een kort berichtje van maken! mooi gebeuren op zo’n berg. maar wat de prijs betreft vind ik het eigenlijk wel meevallen. je kamer in nijmegen betaal je een 10tje per nacht nu moet je 7 euro betalen omdat je kamer in ondervehuur is ;) dus ik denk dat dat dan wel te overleven is of niet haha

groeten en ik spreek je snel weer

Leo en Ria v.d.Nieuwendijk:
July 22nd, 2008 at 15:56

Hoy Jan en Rieke
Ja dit is spanend in Cambodia
Dit hebben wij ook allemaal gezien,en de reis naar de hoofdstad met een busje is geweldig wat je onder weg tegen kom.Je kan ook met een boot naar Phom Penh,dit is vanaf het meer van tonie sap.Let op als je in de hoofd stad ben
Bij de rivier de mekong waar het samen komt ,dan zie je bruin en helder water.Genieten jullie van deze mooie reis
Want wij komen ook die kant op,naar Singapore
Genieten samen

March 3rd, 2015 at 19:04

You recognize as a result appreciably about this theme, helped me for me personally believe it by many varied perspectives sg de dijk. Its similar to males and females will not be intrigued except in cases where it can be something connected with Lady gaga! Your stuffs fantastic. Constantly preserve it right up!

February 11th, 2016 at 12:21

Great stuff…

Jan Helleman » Blog Archive » Regen? arggg regen!!…

Leave a Reply