loading...
 
 

Bangkok, baby!

Thailand July 12th, 2008

Na een half jaar ben ik alweer geland in Bangkok. Dit keer alleen met een ander reisgezel, op een geheel andere reis. Ons hotel was niet geboekt in een wat luxer 4 sterrenhotel, in fact, ons hotel was nog niet eens geboekt. Ons vliegtuig kwam dan ook niet vanuit schiphol, maar via AirAsia vanuit Macau!

Na in Macau geweest te zijn vond ik het wel welletjes met al die Chinezen. Het is niet dat de chinezen onvriendelijk zijn of iets dergelijks, maar de communicatie loopt soms gewoon stroef. ‘Rice and piece beef?’ krijgt in bijna geen enkel lowbudget restaurantje gehoor. Ook voelde zowel Hong Kong als Macau een beetje ‘ongezellig’ aan, ik denk dat het gewoon iets is met die chineze steden dat wij niet begrijpen.

Bangkok is geheel anders. Het Thais Engels is hier goed te verstaan en dat maakt de weg zoeken e.d. een stuk makkelijker. Dat is na een weekje toch wel even fijn. We zijn vanaf het vliegveld gelijk doorgegaan naar Koa San RD., het ‘backpackers walhalla’ van Bangkok. Hier is werkelijk waar al het eten, drinken, spullen, westerse fastfood en niet te vergeten thaise vrouwen in een straat gepropt. Voeg daar nog eens 1000+ westerse mensen bij, 100 thaise verkopers en je hebt Koa San RD. We verblijven in het Budget Hotel wat ons 400 BT per nacht kost (omgerekend +/- 8 euro). Dat is niet veel in vergelijking met Hong Kong en Macau.

In Bangkok zelf is het raar om weer te zijn. We hebben de backpackers walhalla even verlaten voor een sightsee tour. We komen langs bezienswaardigheden die ik een half jaar geleden ook heb gezien, maar we zien ook nieuwe andere dingen. We kunnen hier aan vervoer drie verschillende dingen kiezen, een taxi, een tuktuk en de lokale bus. De taxi hebben we niet eens geprobeerd, maar de tuktuk kost ’s avonds op zijn minst 150 BT. De bus daar in tegen, kost ons gemiddeld … 15 BT. Ja, 15 BT. Dit is serieus 30 euro cent… dat is pas besparing, en een leuke ervaring ook nog.

Verder drinken Rieke en ik hier lekker ’s avonds een biertje of wat, en kopen we een bucket coctail… een emmertje met ijs en de gewenste coctail..

mini-DSCF0416.jpgmini-DSCF0415.jpgmini-DSCF0418.jpgmini-DSCF0423.jpgmini-DSCF0424.jpg
mini-DSCF0429.jpgmini-DSCF0433.jpgmini-DSCF0438.jpgmini-DSCF0441.jpgmini-DSCF0445.jpg
mini-DSCF0448.jpgmini-DSCF0454.jpgmini-DSCF0455.jpgmini-DSCF0457.jpgmini-DSCF0459.jpg
mini-DSCF0466.jpgmini-DSCF0469.jpgmini-DSCF0477.jpgmini-DSCF0478.jpgmini-DSCF0480.jpg
mini-DSCF0482.jpg

Yvonne:
July 12th, 2008 at 17:38

Hoi Jan en Rieke,
Eigenlijk ben ik best wel een beetje jaloers op jullie. Het lijkt me heerlijk om weer even in Bangkok te zijn. Wat een belachelijke prijs voor die bus. Zo’n busreis lijkt me een stuk rustiger dan die tuktuks, hoewel zo’n ritje natuurlijk ook een geweldige ervaring was.
Veel plezier in Bangkok. Ik ga gauw nog even kijken of Rieke ook wat geschreven heeft. Ik vind het welleuk om die belevenissen van jullie van twee kanten te lezen.

Liefs,
Yvonne

Arnold:
July 12th, 2008 at 19:36

Zo vakantiegangers, ik geloof dat jullie het wel lekker hebben. Nog op de ‘night market Lumpini’ geweest en lekker ‘tempura shrimps’ gegeten? Gaan jullie ook nog naar de ‘liggende Boedha’ in Wat Po? Heel veel plezier en ik ben nu al nieuwsgierig naar het volgende bericht.

Groetjes van Arnold

Fenje:
July 12th, 2008 at 21:55

Lieve Jan (en zus Rieke),
Mooi om jullie verhalen te lezen. Heb net ook alles op Rieke’s site gelezen. Wat een mooie reis zijn jullie aan het maken. En wat een tegenstellingen Bangkok en Hongkong… geniet er maar van samen!
xx Fenje

info:
July 13th, 2008 at 12:31

Het gaat allemaal helemaal goed hier hoor! :) Bedankt voor de reacties :) leuk om te lezen..

tieske:
July 13th, 2008 at 16:39

jo kerel

bij dit verhaaltje ook maar even een krabbeltje zetten wederom een kort verhaaltje.
foto’s zien er weer vet uit en heb ook een beetje het gevoel dat jantje zich hier wat meer vermaakt! als een echte hollander waarbij gemak toch echt ondertussen een must begint te worden bij jij hierop zeker geen utizondering ;) ik zou zeggen geniet er nog maar lekker van want je moet nog een hele rit waarbij het allemaal niet zo lekker zal verlopen:D
zomerfeesten gister was vrij rustig dus das wel jammer dus laten we hopen dat het vandaag wat drukker gaat worden maar de echte drukte begint pas dinsdag natuurlijk.
ik houd je hierover nog wel op de hoogte en veel plezier nog

x tieske

Klaas en Rachèl:
July 15th, 2008 at 14:08

Mooi man! klinkt goed! De zomerfeesten zijn helemaal niet rustig, het was weer genieten! Dat is voor jullie de komende 1,5 maand nog het geval! Groet

info:
July 15th, 2008 at 17:01

Van harte bedankt voor alle reacties! Het is erg leuk om reacties uit nederland te lezen. Zo krijg ik het allemaal toch nog een beetje mee.. Succes met de vierdaagse en een nieuw verhaal komt snel.

July 16th, 2008 at 15:02

Hey! het ziet er allemaal goed uit zeg, ik wil ook weer naar thailand!!! Zo te zien verkopen ze nog steeds genoeg troep op Kaosanroad ;) super straatje!
Have fun!
grtz Bo

Jan Helleman:
July 16th, 2008 at 16:55

Yeah same garbage every year :D het is altijd weer dezelfde troep :) al het goede en slechte van deze wereld dat verkocht kan worden, is hier nog steeds te vinden ;) ;)

Leave a Reply