loading...
 
 

Killing fields…

vrije tijd July 20th, 2008

Na Angkor en Seam Riep werd het dan tijd voor iets ‘anders’. In Seam Riep was al een pagoda als vorm van killing field, die we gezien hebben. Het is gewoon onbeschrijfbaar wat dat met je doet. Je hebt een soort eerbeeld die gevuld is met botten en schedels… Gruwelijk gewoon…

In Battambang zijn we naar een killing cave gegaan. Hier werden vroeger tijdens de rode Khmer mensen van een hoogte van 30 meter de afgrond in gegooid, maar wel pas nadat er een spijker in de kop geslagen was. De reden dat ik dit zo direct schrijf, is omdat ik vind dat het duidelijker moet worden voor mensen wat voor gruwelijkheden hier in Cambodja hebben plaats gevonden. Vrouwen die zwanger waren werden in hun maag gestoken, mannen die niet meer konden werken afgemaakt via bovenstaande methode en kinderen hadden hun eigen grot, maar ondergingen dezelfde gruwel. Het is erg zwaar om in een plek als die cave te staan, je te realiseren dat hier duizenden mensen vermoord zijn.

Verder hebben we hier heerlijk gegeten en geslapen. Je kan merken dat we in een ander gebied zijn, want het zit hier vol met het ongedierte.

ik houd er mee op, mijn toetsenbord is namelijk erg onprettig…

mini-DSCF1030.jpgmini-DSCF1031.jpgmini-DSCF1081.jpgmini-DSCF1084.jpgmini-DSCF1085.jpg
mini-DSCF1088.jpgmini-DSCF1090.jpg

Allen van deTooropstraat:
July 20th, 2008 at 17:52

geweldig zoals jullie schrijven over alle belevenissen.
ik kijk elke dag ff op jullie site, benieuwd wat er nu weer te lezen is .
hou het spannend.
albert

Leave a Reply