loading...
 
 

Vriendelijkheid kost wat!

vrije tijd August 8th, 2008

We zitten nu in Hanoi. We hebben een treinreis gehad van 30 uur om vanuit Mui Ne naar Hanoi te komen. Het was geweldig, dit is terug te lezen in rieke der post op www.riekehengelaar.nl/azie2008/. Hanoi is wat gezelliger dan Saigon. Waar Saigon overkomt als een hoofdstad, komt Hanoi over als een uit de kluiten gewassen dorp. En dat terwijl Hanoi de hoofdstad is! Hanoi heeft aan bezienswaardigheden niet zoveel te bieden. Het ho chi minh museum e.d. is wel aardig en de pagoda’s hebben we ondertussen wel gezien. Het Ho Chi Minh Trail museum was dicht voor verbouwing. De straten zijn wel heel gezellig. De mensen in Vietnam vind ik echt niet leuk, echt veel minder dan in Cambodja. De helft van de tijd doen ze alsof ze je niet snappen en lachen zit er al helemaal niet in. Daarnaast, zetten ze je nog harder af dan in alle landen.

We wilden eigenlijk zelf regelen dat we naar Ha Giang konden, omdat dit Sapa is zonder alle touristen. Dit gaat in Vietnam dusdanig moeilijk, dat na een aantal moeilijke gezichten en een knijp in Rieke der kont we er taboe aan geven en er voor kiezen ons heerlijk te laten brengen via de trein. Niet de leukste keus maar je komt ergens.
We wilde eigenlijk eerst naar Holang Bay, maar de storm raasde daar vandaag en gister overheen. Vandaar dat we alles ff omgooien :) Omdat de treinen vol zaten tot vanavond 23:00 uur, bleven we nog een dagje in Hanoi. We hebben zelf een motor gehuurd en zijn het drukke verkeer van Hanoi in gegaan. En dit is echt een grotere hel dan in cambodja en thailand x 2. Maarja, dan zijn we ook wel echt stoer :) Na het motor rijden hadden we nog 2 liter benzine over, en die konden we niet aan de eigenaar versleiten. Dus zijn we de straat op gegaan en alle motodrivers die normaal ons vragen om een ridje afgegaan, of ze niet wat benzine wilde kopen. Het eindigde in een groot festijn van Vietnamezen die niet snapte wat er gebeurde en allemaal vrolijke gezichten. We maakte 50 cent per liter verlies tegenover de aankoop, maar we hadden wel lol. En dan vraag je je dus af, blijkbaar moet ik geld neerleggen voor een glimlach hier…….. En dat vind ik nu zo jammer aan Vietnam.

Wat ik ook nog even kwijt wilde:
De lonely planet is echt niet handig. Informatie klopt vaak niet, hotelprijzen kloppen voor geen meter en alle vervoersprijzen zijn veel duurder. Kaarten zijn onleesbaar en de auteur van Cambodja en Vietnam woont vogens beide boeken in het land waar het voor is geschreven. Wonderbaarlijk. Die vna Cambodja was goed te gebruiken, maar die van Vietnam stelt me echt teleur… en dat terwijl die van Vietnam van 2007 is en die van Cambodja van 2005……….

de foto’s:

mini-DSCF1662.jpgmini-DSCF1667.jpgmini-DSCF1676.jpgmini-DSCF1684.jpgmini-DSCF1688.jpg
mini-DSCF1694.jpgmini-DSCF1710.jpgmini-DSCF1712.jpgmini-DSCF1719.jpgmini-DSCF1722.jpg
mini-DSCF1727.jpgmini-DSCF1729.jpgmini-DSCF1735.jpgmini-DSCF1754.jpgmini-DSCF1770.jpg
mini-DSCF1781.jpgmini-DSCF1784.jpgmini-DSCF1789.jpgmini-DSCF1792.jpgmini-DSCF1794.jpg
mini-DSCF1798.jpgmini-DSCF1806.jpgmini-DSCF1810.jpgmini-DSCF1813.jpgmini-DSCF1814.jpg
mini-DSCF1816.jpgmini-DSCF1822.jpgmini-DSCF1828.jpgmini-DSCF1829.jpgmini-DSCF1844.jpg
 

Bo:
August 8th, 2008 at 16:16

Vet hoor :) de foto’s zien er zoals gewoonlijk goed uit :) goed weer ook daar =D!

Jos:
August 9th, 2008 at 03:13

lekker heh, reizen!! Helaas zit het er voor mij bijna op :( … ben nu in san francisco en vertrek maandag richting huis. Als het goed is slaap ik dinsdag avond weer in m’n eigen bed na 4 en halve maand… helaas, maar ook tof om iedereen weer te zien, maaaaar wanneer ben jij er weer!?

veel plezier nog

Arnold:
August 11th, 2008 at 08:34

Mooie foto’s hoor. Jammer dat de mensen in Vietnam minder aardig zijn dan in de andere landen, misschien zijn ook minder op westerlingen georiënteerd door de lange oorlogsjaren van de afgelopen 50 jaar???
Stoer van jullie hoor op de motor in de verkeersjungle!!! Geniet nog 2 1/2 week verder van jullie reis. Wij krijgen allerlei beelden van China (Peking dan) nu de olypische spelen begonnen zijn.
Liefs Arnold

Miranda:
August 11th, 2008 at 17:22

Mooie foto’s!! Wat een regen en zonneschijn:-)

Ga nu eens die van Rieke lezen!

Geniet er nog even van!!!!

Leave a Reply