loading...
 
 

Ha long bay

vrije tijd August 12th, 2008

Voor iedereen die bang was dat we overleden waren in de storm die over Vietnam raasde, we leven nog :) . In het vorige bericht vertelde ik dat ons plan was om de trein naar Sapa te nemen, om zo in het noorden een paar dagen te rusten. De treinkaartjes hadden we, we zijn zelfs gegaan, maar om 3 uur ’s nachts werd duidelijk gemaakt dat het te gevaarlijk was om door te gaan. Dit vonden we natuurlijk geweldig kut in eerste instantie, maar na latere berichten over 100 doden in het noorden vonden we het misschien toch wel wijs. Het was in ieder geval rot toen we het net hoorde :) . We waren een dag verloren, kwamen pas om 11 uur ’s ochtends aan weer in Hanoi (jeej) en liepen zo ons hotel weer binnen, waar we beloofd hadden over 3 dagen terug te komen… haha..
Na dit voorval waren we een beetje in de war. We konden niet naar Ha long bay omdat hier de storm was, dus boekte we een ticket naar Sapa. We konden niet naar Sapa omdat de storm daar levens eisde. We konden vervolgens weer naar Ha long bay omdat de storm in Sapa was… Right… We boekte dus een tour naar Ha long bay. Dit wilde we in eerste instantie zelf doen, maar door recentelijke mislukte├é┬ápogingen zelf een tour te maken in Vietnam besloten we maar een touristen tour te maken. We zouden wel accepteren dat we met jan en alleman op een boot zouden komen. Het was tenslotte zo dat als je het zelf regelde je alsnog met jan en alleman op een boot zou komen, alleen kies je dan zelf je boot.
Ha long bay is verschrikkelijk mooi. Magische bergjes/eilandjes met veel groen en grijs komen overal tevoorschijn met hartstikke mooi blauw water er omheen. Het is geweldig om hier doorheen te varen. We zijn zelfs even de boot af geweest om een grot te bezoeken, maar dit was een minder succes. Alle 800 boten die uit Ha long city die dag vertrokken leken dezelfde grot op hetzelfde moment te bezoeken, en rieke en ik waren wijs af en toe ‘beeh’ aan het roepen, zoals schaapjes in een kudde met herdershond behoren te doen. De grot was erg mooi wel, maar in een rij lopen om dingen te bekijken is niet voor ons weggelegd.
We kregen eten op de boot wat goed te doen was, en het drinken was niet included. Bier koste 30 000 Dong (1,20) en cola e.d. 20 000 dong (80 cent). Bij de grot was alles voor de helft, dus hadden we een kleine voorraad ingeslagen :) . We sliepen ook op de boot in een eigen kamer, die beter was dan we verwacht hadden. Verder was de boottocht verschrikkelijk mooi, iets wat nog wel op de foto’s terug te zien zal zijn.

Nu zijn we ondertussen alweer in Hannoi en genieten we van onze rust. We hebben besloten Sapa niet meer te doen, en gaan morgen naar Nimh Binh, ook een hele mooie plaatst. De 15e vliegen we naar China en de 18e zijn we als het goed is in Beijing. Dan begint de rest van onze reis weer echt…

mini-DSCF2001.jpgmini-DSCF2018.jpgmini-DSCF2028.jpgmini-DSCF2031.jpgmini-DSCF2044.jpg
mini-DSCF2055.jpgmini-DSCF2056.jpgmini-DSCF2069.jpgmini-DSCF2070.jpgmini-DSCF2071.jpg
mini-DSCF2077.jpgmini-DSCF2081.jpgmini-DSCF2082.jpgmini-DSCF2092.jpgmini-DSCF2095.jpg
mini-DSCF2097.jpgmini-DSCF2141.jpgmini-DSCF2155.jpgmini-DSCF2161.jpgmini-DSCF2176.jpg
mini-DSCF2181.jpgmini-DSCF2191.jpgmini-DSCF2203.jpgmini-DSCF2204.jpgmini-DSCF2216.jpg

Yvonne:
August 12th, 2008 at 21:04

Hallo Jan en Rieke,
Prachtige foto’s zitten er weer bij. Jammer dat je hier en daar wat ‘tegenslagen’ hebt gehad, maar misschien juist daardoor zie je ook weer andere mooie dingen. Het lijkt me goed dat jullie tussendoor ook wat rust hebben om alles op je in te laten werken. Gelukkig hoorden wij pas van de rampen in het noorden, toen jullie alweer omgekeerd waren.

Ik kijk alweer uit naar jullie volgende verslag.

Liefs,goede reis en veel plezier,
Yvonne

lieke:
August 15th, 2008 at 06:16

Hier jan een leuk nieuwtje voor je:

‘De Amerikaanse koffieketen Starbucks slaat zijn vleugels verder uit in Nederland. De onderneming gaat in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen vestigingen openen op de belangrijkste NS-stations.’

Veel plezier in China!!En laat even weten welke dagen we je op de tribune moeten zoeken!
x

Jos:
August 19th, 2008 at 18:14

was er een storm in vietnam? schiet es op, wanneer komde thuus? ik verveel me! :P

Leave a Reply