loading...
 
 

4 uur in Beijing

vrije tijd August 21st, 2008

Rieke en ik waren pas 4 uur in Beijing. Het was warm en we hadden net ons hotel opgezocht. We besloten maar gelijk bij het West-in hotel onze kaarten voor de spelen op te halen, wnt deze waren namelijk naar een vertrouwlijk persoon daar toegestuurd. Na zoeken en vragen hadden we eindelijk het hotel gevonden en we waren eigenlijk behoorlijk verhongerd. Terwijl we het West-in hotel binnenliepen, hoorden we opeens ‘Hey guys, do you want tickets for the olympics?’, waarop wij deels verbaast deels achterdochtig reageerde: ‘How much do they cost??’. We hebben al wat ervaring opgedaan in Azie, zeg maar… ‘Nothing really, we got two left and you look like 2 guys that can appreciate tickets’, in verbazing zeiden we zo ongeveer  in koor ’sure! We’d love to!’. En zo waren we om half 7 ’s avonds in het bezit van 2 kaarten voor atletiek in het nationale stadion, ofwel the birdnest! Een ding, het begon om 7 uur.
Als twee dolle honden zijn we naar de eerste beste straat gerend om een taxi te proberen aan te houden, wat nog serieus 20 minuten in beslag nam. Normaal vliegen de taxi’s om je oren, maar als je er een zoekt, zijn ze altijd zoek. Eindelijk een gevonen, eindelijk bij het birdnest. We moesten stukken lopen. Ons verbazen over het stadion. Weer stukken lopen, security check, water weggooien, water binnen kopen. We dachten, daar gaat ie dan. Water binnen kopen zal wel hetzelfde kosten als nieuwe auto kopen. Wat blijkt? Een flesje water kost 3 yuan, een flesje cola 5, een blikje bier 5, een hotdog 8, popcorn 10, snickers 5 en ga zo maar door. Hoeveel is dan een euro? 10 yuan! Wow, de goedkoopste OS ooit gok ik.

De wedstrijd was heel gaaf en we hebben zelfs een rus het wereldrecord polstok zien verbreken. We concludeerde dat het lastig was alles op het veld in de gaten te houden en we hadden best mooie plekken. Het was druk, mensen juichde vooral als chineze speelde en er was verder geen Nederlander te bekennen. Het leek wel een beetje alsof de spelen er vooral voor de Chinezen waren, maar dat zal wel  een misinterpetatie zijn. Het komt vast door het gigantische overgewicht aan chinezen in het stadion :)

Verder zijn we de vlgende dag na het drinken van ieder een fikse bacardi cola naar het Holland House gegaan. Dit is ‘het feest’ tijdens de OS. Het was ook heel gaaf. Volumia trad op, Rieke en ik waren al half van de kaart van de baco, we dronken nog wat bier (voor 3 euro per stuk!! jezus.) en we genoten van alle mensen. We waren vrolijk en spraken willekeurige mensen aan. We hebben zelfs weer gratis kaarten gekregen voor de handbal finale van zondag. Wauw. En dat zonder te bedelen, maar gewoon via vriendelijke amerikanen. Het is toch wat. De volgende dag vertelde ons fototoestel precies wat we aallemaal gedaan hadden in het holland house, en we kwamen er al snel genoeg achter dat ons geheugen ons toch lichtelijk her en der in de steek had gelaten. Ach ja!

Vandaag zijn we met een taxi naar het verste deel van de chinese muur geweest. Dat was echt geweldig. De muur is in autentieke staat en stamt uit de tijd van 555BC. Het is het hoogst liggende gedeelte van heel de muur die toegankelijk is, en het was ook de rustigste. Alle andere delen zijn veel en veel drukker, terwijl wij het deden met 3 amerikanen. Nou, daar kunnen we best mee ouwehoeren. Het was dus geweldig en ook geweldig rustig, waardoor we enorm hiervan genoten hebben. Ik kan dit deel dan ook aan iedereen aanraden. Ik weet alleen de naam niet volledig meer, Moutatori ofzo!

mini-DSCF1191.jpgmini-DSCF2308.jpgmini-DSCF2443.jpgmini-DSCF2499.jpgmini-DSCF2730.jpg
mini-DSCF2767.jpgmini-DSCF2803.jpgmini-DSCF2895.jpgmini-DSCF2910.jpgmini-DSCF3047.jpg
mini-DSCF3062.jpg

lieke:
August 21st, 2008 at 16:56

Hey Jan,

Wel een beetje gierig geworden daar ;) hier is een biertje ook al gauw 3 euro op een beetje evenement hoor (2,50 met de 4daagse) zal wel een geldshock worden als je terugkomt al die nederlandse prijzen ;)
Maar wel echt supercool!!Ik hoop dat je vanavond naar het Holland House gaat, want met twee gouden medailles op een dag moet dat toch een heel mooi feestje worden!!Ben stikjaloers op je!!Veel plezier nog daar en hoop dat je enorm geniet van je laatste week!!!!

x

lieke:
August 21st, 2008 at 16:57

hahaha die foto van jouw met dat brulshirt!Briljant!!

De muur ziet er ook erg mooi uit!

x

Yvonne:
August 21st, 2008 at 17:30

Hallo Jan,
Te gek,wat jullie meemaken. Ik begon je vehalen aleen beetje te missen, maar ik snapwel dat jullie te veel meemaken om je druk te maken over internetverslagjes.
Veel plezier,
Yvonne

Leave a Reply