loading...
 
 

If you’re going toooo San Franciscooo…

San Francisco March 24th, 2009

Be sure to bring a big wallet filled with lots of money! that’s right, it’s great, but it comes at a price! haha…

mini-DSCF3362.jpgmini-DSCF3376.jpgmini-DSCF3399.jpgmini-DSCF3401.jpgmini-DSCF3416.jpg
mini-DSCF3418_2.jpgmini-DSCF3424.jpgmini-DSCF3430.jpgmini-DSCF3436.jpgmini-DSCF3456_2.jpg
mini-DSCF3459_2.jpgmini-DSCF3460.jpgmini-DSCF3467.jpgmini-DSCF3479.jpgmini-DSCF3483.jpg 

De eerste week heb ik in San Mateo gezeten waar ook het kantoor van TWA/EVD is. Hier heb ik de afgelopen week lekker kunnen werken aan mijn onderzoek, met alle steun en support om me heen. Iedereen was vriendelijk, ik mocht er printen en ik mocht gebruik maken van hun supplyroom. Hierdoor kon ik goed aan de slag met het aanmaken van een literatuur map waar ik allerlei printjes in kon verwerken.

De vlucht vanuit Brussel was zwaar. De weg naar Brussel was zwaar. De weg naar de auto naar Brussel was zwaar. Ik had lood in mijn schoenen, want ik wist dat ik afscheid moest nemen voor een lange tijd van Rieke. Het is anders om in de andere schoenen te staan, het is anders dan toen Rieke naar Nepal ging. Toen stond ik te balen en nu stond ik te balen maar had ik er ook zin in, een beetje dubieus gevoel dus… Gelukkig is/was Rieke een enorme steun :) Ik was bijna te laat door al het snotteren en liefkozen bij de douane, de securitycheck duurde jaren…….

De vlucht was niet leuk. Ik was helemaal verdroogt (vast door de spanning) en ik heb me nog nooit zo beroerd gevoelt. Eenmaal aangekomen op Heathrow was alles opeens weg en voelde ik me weer tip top fit. Ik misde alles nog wel, maar anders. Dat was fijn. De vlucht van Heathrow naar Montreal was echt te relaxt voor woorden. Rogier (een vriend van Rieke) had met de captain gemailt waardoor ik economy plus (toch rogier?) kon, wat betekend dat je champagne, ossehaas en nootjes kan bestellen :) Lekker languit liggen in een dikke stoel… De zoektocht in Montreal naar het hostel was wat lastiger. Het hostel was ook niet echt geweldig, maar ik was zo moe dat ik niet eens meer weet dat ik in slaap ben gevallen.

De volgende ochtend mocht ik om 6 uur alweer opstaan (ik was aangekomen op het hostel rond 10 uur ’s avonds en sliep waarschijnlijk na wat skypen om 12 uur) om om 7 ur op de airport bus te zijn, die me naar Montreal airport bracht. Hier ging ik op mijn vlucht van 6 uur naar Calgary, waar ik vervolgens 3 uur mocht wachten voor mijn vlucht naar San Francisco. Op dit laatste vliegtuig was gelukkig gratis internet!

Sorry dat ik de vluchten wat snel vertel, maar dit wordt anders een saai langdradig verhaal.

Zoals ik al zei werd ik in San Mateo heel erg warm ontvangen en behandeld. Ik ben ook gelijk geintroduceerd aan Peter Lanen, wat een erg aardige en vriendelijke man is. Hij zal me morgen (dinsdag) ook introduceren aan een aantal mensen van Canadese bedrijven die aanwezig zijn op het GDC. Hierdoor kan ik netwerken voor mijn stage, erg fijn dus! Dit zal allemaal gebeuren op een breakfast met Nederlandse en Canadese bedrijven die pitchen om evt contact en interesse bij elkaar op te wekken, om zo tot investeringen en samenwerkingsmogelijkheden te komen. En ik mag hier getuigen van zijn… Wie had dat ooit gedacht toen ik ooit aan het MBO begon…

San Francisco is echt een geweldige stad. Het is erg ruim, maar toch europees. Het is er shop till you drop. De eerste dag (zaterdag) wilde ik samen met Emrah (een van de stagiaires die in San Mateo zit) de stad bezichten, maar op de een of andere manier eindigde ik met een Calvin Klein jas voor 50 euro (van 150 euro) en had ik alle soorten en maten jassen broeken etc gezien in heel San Francisco. Onze voeten deden pijn en we zijn na 5 uur shoppen naar huis gegaan. Dit is echt shopwalhalla.

Zondag ben ik in mijn eentje op pad gegaan naar San Francisco. Ik ben begonnen bij de Bay Bridge (ben wel door alle winkelstraten heen gelopen maar zo ongeveer met mijn ogen dicht, echt alles is hier namelijk goedkoop) en ben om heel San Francisco heen gelopen tot een kilometer of twee voor de Golden Gate Bridge. Daarom dat de foto’s ook van een behoorlijke afstand zijn, want mijn voeten waren echt op na deze tocht. Ik heb er wel heel veel dingen door gezien, en volgend weekend neem ik gewoon de bus richting de bridge.

Hierna ben ik nog even gaan shoppen naar een mooie courier bag, en heb de volgende gevonden: beatlesbag, bij de Virgin store die Failliet gaat.

De titel had beter kunnen zijn, I am going to San Franciscoooooooo, want morgen zal ik midden in San Francisco bivakeren, op Union Square. Ik zit daar in een hostel van 75$ (daarom ook de eerste zin van dit bericht) per nacht!! Gelukkig betaald het bedrijf 50$ en betaal ik de rest… Het is het waard… Midden in de stad… Naast het GDC… Naast de winkels… Bij alle sights… Wordt allemaal even jaloers… Ik ben ook maar alleen en dat zou me goed doen voelen……

haha… Ik zal de volgende keer ook wat sneller en dus korter schrijven… dit doet vast pijn aan de ogen… :)

March 24th, 2009 at 08:54

Goed om te horen dat het goed gaat!
Enne… ik wil best even jaloers worden hoor… ;)

Veel plezier verder!!

lieke:
March 24th, 2009 at 11:24

Hey Jan,

Jaloers wordt ik zeker wel!!Zeker op dat shopgedeelte!!!!Ik wil ook!!!En heb je je nog wat aangetrokken van mijn shoptip? Of neem je geen fashiontips meer aan van je zus ;)

Ben benieuwd naar de jas!!

Have fun morgen!!

xx

lieke:
March 24th, 2009 at 11:26

leuke tas trouwens!!!

Bo:
March 24th, 2009 at 11:44

Kerel, ziet er goed uit daar! Zeker om jaloers van te worden. Zit ik hier in Nederland, hmm lekker dan! ;) .. hey kun je nog iets meer vertellen over je stage? Wat moet je doen enzo? ik ben benieuwd man!

Miranda:
March 25th, 2009 at 14:24

Klingt allemaal goed,

Geniet ervan Jan!

Hasta Luego!

klaas:
March 26th, 2009 at 19:19

Hoe cool smurf!!!

Wie had dat gedacht ja….. super man!

Geniet ervan en succes met netwerken!

groet Klaas

Arnold:
March 31st, 2009 at 10:33

He Jan, het is echt een Jan-stukje geworden met zo je eigen uitdrukkingen. Humoristisch en beeldend, maar ja dat past ook goed bij je. Ga zo door!!!!

Leave a Reply