loading...
 
 

And we are leavinggg San Franciscoooo…

San Francisco April 4th, 2009

Ja ik weet het die titel is echt afgezaagd na de vorige titel. Achja. Wat dan? And we are goinggg to Vancouverrr? Misschien ben ik wel inspiratieloos. Sorry dat ik zo laat post, maar alles was zo druk rondom het GDC dat ik niet eens tijd had om te eten, laat staan om leuke dingen te zien, laat staan dus om jullie iets te vertellen! Het GDC was echt gaaf. Veel Canadese en Nederlandse mensen ontmoet, die allemaal wel een idee, mening of visie over mijn project hadden. Sommige waren het eens met dingen en sommige niet, maakt niet uit, alles was welkom, alles is waardevol, ik ben ook maar een newbie. Het GDC was vol met nieuwe “uitvindingen” waarvan sommige misschien de toekomst van gaming veranderen, en anderen waarschijnlijk voornamelijk veel gebakken lucht zijn. De feestjes rondom (ja daar mag ik ook eigenlijk niet over zeuren) het GDC waren het meest vermoeiend, omdat deze gewoon tot laat door gaan (of ik ga tot laat door dat kan ook) en je de volgende dag wel gewoon weer naar het GDC wilt. We hadden dinsdag in de ochtend breakfast met Canadese en Nederlandse bedrijven en ’s avonds een Canadian party. Woensdag hadden we onszelf uitgenodigd bij een Nordic party (hier was de drankgratis) waar we veel lol hebben gehad. Donderdag was de Dutch Party waar wederom de drank gratis was en de mensen allemaal erg geïnteresseerd waren in elkaar. Ik ook in hen, en het was ook echt allemaal ontzettend gezellig en nuttig.

mini-IMG_0188.jpgmini-IMG_0189.jpgmini-IMG_0190.jpgmini-IMG_0197.jpgmini-IMG_0201.jpg

In het weekend ben ik samen met Emrah en Jessie (beide stagiaires, Emrah bij het NBSO in San Francisco en Jessie bij de Handelsroute in Amsterdam) via het fishermenswharf naar de Golden Gate Bridge gelopen. We wilden eigenlijk fietsen, maar we moesten per fiets 200 dollar borg neerleggen en van alles geks doen met onze Creditcards. Dus dachten we, we gaan wel lopen. Langs de baai lopen in San Francisco is heel relaxt. Er hangt een windje, het is wel lekker warm maar toch ook weer fris. Gek hè? De Golden Gate Bridge is echt een knap staaltje werk, en ik was er volledig van onder de indruk. Ik hou wel van brute dingen die mensen gemaakt hebben, en dit is echt een bruut zooitje staal. Jessie ging niet mee op de brug want zij moest weg voor een etentje of iets in die trant.

mini-DSCF3484.jpgmini-DSCF3488.jpgmini-DSCF3490.jpgmini-DSCF3494.jpgmini-DSCF3496.jpg mini-DSCF3502.jpgmini-DSCF3503.jpgmini-DSCF3541_2.jpgmini-DSCF3548_2.jpgmini-DSCF3551_2.jpg mini-DSCF3579_2.jpgmini-DSCF3591.jpgmini-DSCF3592_2.jpgmini-DSCF3596_2.jpgmini-DSCF3602.jpg 

Verder heb ik nog even geshopt bij Abercombrie and Fitch (sorry Lieke als ik et niet goed spel) waar ze erg leuke kleren in de aanbieding hadden. Een shirtje en een polo rijker zijn we naar buiten gegaan, om nog even twee souvenirs voor mij te kopen, die ik mooi mee naar huis kan nemen.

Afgelopen maandag ben ik overgevlogen van San Francisco naar Vancouver. Eenmaal aangekomen mocht ik heerlijk logeren in een dorm-room, dus ik ben z.s.m. op zoek gegaan naar een eigen kamer. Dinsdag avond had ik al een kijkavond, en deze kamer kon ik hebben en heb ik genomen. Op Google maps is te zien waar ik nu woon, en ik kon deze plek krijgen voor 700$ maar heb het af weten te ronden naar 620. 1,66 CA$ is ongeveer een euro, btw. Je snapt nu wel dat ik met lekker weer elke dag even ga genieten van de ondergaande zon achterin de zee, tussen twee bergen in. Vervelend, lastig, en vooral helemaal niet mooi om naar te kijken. Ja Arnold en Yvonne, ik heb het hier over Vancouver Island. Prepare yourself for beauty.

mini-DSCF3603.jpgmini-DSCF3604.jpgmini-DSCF3605.jpgmini-DSCF3606.jpgmini-DSCF3607.jpg mini-DSCF3608.jpgmini-DSCF3609.jpgmini-DSCF3610.jpgmini-DSCF3611.jpgmini-DSCF3612.jpg mini-DSCF3613.jpgmini-DSCF3614.jpgmini-DSCF3615.jpgmini-DSCF3616.jpgmini-DSCF3617.jpg

Mijn kamergenoot is een Koreaanse jongen, die heel erg aardig is. Hij wil wel wat dingen laten zien in Vancouver en ik kan wel goed met hem opschieten. Hij werkt bij de lifeguards en ik ga waarschijnlijk zondag een dooie in het zwembad spelen, zodat ze allemaal kunnen oefenen om mij te redden. hehehe. De foto’s geven wel een impressie denk ik. verder heb ik nog geen foto’s van Vancouver zelf, die ga ik denk ik van het weekend eens maken. Op het Consulaat Generaal zijn ze heel aardig. Er komt een heel druk schema aan en er kan allerlei belangrijk bezoek komen, dus de bedoeling is wel dat ik vanaf maandag een net blouseje, jasje en dasje aandoe. Geen probleem. Na een wat moeizame start (printer installeren noem het maar op wat nog meer, het koste veel tijd) ben ik van start gegaan hier in Vancouver en gaan bekijken wat voor een informatie ik allemaal precies heb opgedaan op het GDC. Ik moet zelf zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben van de informatie die ik gekregen heb bijvoorbeeld op een USB stick. Hier staan allerlei data op met contactgegevens van Canadese bedrijven, voor- en nadelen over Canada als overheid naar het bedrijf en noem het maar op. Ook heb ik een aantal mensen aangeschreven over eventueel afspreken om verder te praten over mijn onderzoek (informatie lospeuteren) en heb ik contact gezocht met organisatoren van het GDC Europe (in Keulen) om eventueel als vrijwilliger daar rond te lopen (in augustus).

Dit was het wel zo een beetje, tot de volgende keer, en wederom zeg ik het, ik hoop dan wat korter!

lieke:
April 4th, 2009 at 18:45

Supermooie foto’s van San Fransisco!!En dat uitzicht vanaf je kamer ziet er ook goed uit zeg!!
Veel plezier met dode spelen ;)
x

ps nice shoes!

Arnold:
April 4th, 2009 at 19:43

Jan wat een prachtige foto’s. Wat een mooi appartement!!!! Zou bijna jaloers worden. Krijg echt zin om te komen. Hou je haaks.

Arnold

Miranda:
April 5th, 2009 at 10:27

Wow! Goed bezig Jan!
maar dat uitzicht is niks vergeleken met het prachtige koningsplein vanuit mijn kamer.

Hou ons op de hoogte van je avonturen!!!

X Miranda

Gert:
April 5th, 2009 at 20:55

Ha Jan,

Prchtig verhaal, mooie foto’s. Geweldig op de GG bridge. Wat een uitzicht in Vancouver…..

Succes verder

Gert.

April 6th, 2009 at 08:27

Koele S.!

Floor:
April 15th, 2009 at 13:40

Hé Janneke,
Kep eindelijk je site weer kunnen vinden. Maar ik had alles natuurlijk al gehoord. Wat super zeg. Tja ik geef toe het uitzicht is net iets beter dan dat vanuit onze tuin!!!!! Ik ben jaloers op Rieke en Arnold en Yvonne dat ze je komen opzoeken. IK WIL OOK!!!!!!! Ik vind het echt super stoer dat je dit doet. Fantastisch. Nou Janneke, leer maar veel van de stage, maar geniet vooral van de prachtige dingen om je heen. Tot de volgende brief!
Dikke kus, Floor (en ook van Piet.)

Leave a Reply